Necorpoint tukee Itellan projektitoiminnan kehitystä

2011-05-16

Necorpoint on toteuttanut Itella Asiakkuusmarkkinoinnille projektitoiminnan arviointitoimeksiannon. Tavoitteena oli auttaa yksikön projektitoiminnan kehitystä siten, että se tukee liiketoimintastrategian mukaisia nopean kasvun tavoitteita entistä paremmin. Kehitystyön lähtökohdaksi Necorpoint toteutti projektisalkkujohtamisen, projektikäytäntöjen ja projektikulttuurin kypsyysarvioinnin.

"Voimme tyytyväisinä todeta Necorpointin olevan projektitoiminnan strategisen suuntaamisen ja hyötyohjautuvan johtamisen asiantuntija. Olemme tyytyväisiä Necorpointin rakenteelliseen ja monipuoliseen analyysiin, samoin kuin tulosten saavuttamiseen tarkalleen suunnitellussa aikataulussa. Odotamme nyt saavuttavamme merkittäviä parannuksia sekä projektisalkkujemme että projektiemme johtamisessa," sanoo Kirsi Paakkari, Itella Asiakkuusmarkkinoinnin johtaja.

"Itella Asiakkuusmarkkinointi tavoittelee erittäin mielenkiintoista nopean kasvun markkinaa, ja olemme iloisia voidessamme tukea Itellaa liiketoimintansa kehittämisessä," toteaa Panu Kause, Necorpointin perustaja ja toimitusjohtaja.

Lisätietoja:

Necorpoint: Panu Kause, toimitusjohtaja, puh. +358 40 838 4603
Itella Asiakkuusmarkkinointi: Kirsi Paakkari, yksikön johtaja, puh. +358 50 382 2025

----------------------------
Itella Asiakkuusmarkkinointi auttaa yrityksiä tavoittamaan kohderyhmänsä, lisäämään myyntiä ja kehittämään asiakassuhteitaan. 

Necorpoint on liiketoimintojen uudistamiseen erikoistunut yritys. Autamme asiakkaitamme viemään liiketoimintaansa kohti valittua visiota.

Necorpoint auttaa esimerkiksi liiketoiminnan uudelleensuuntaamisessa, yritysintegraatioissa ja tarjooman uudistamisessa. Yksittäisten uudistusohjelmien lisäksi tuemme liiketoimintasi jatkuvaa uudistumista.